Betalning
Hur betalar jag min försäkring?
S
Skrivet av Support
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Steg 1: Välj betalsätt

Efter att du verifierat ditt telefonnummer behöver du välja betalsätt. Vi erbjuder betalning via Trustly (autogiro) och kortbetalning. Detta gäller oavsett om du valt att betala per år eller per månad.

Om försäkringen börjar gälla inom 30 dagar debiteras du direkt vid köpet. Beloppet beror betalningsintervall och dag i månaden. Om startdagen är längre bort i tiden kommer du istället debiteras den 27e månaden innan försäkringen börjar gälla.

Väljer du att betala du månad debiteras ditt kort/ditt valda bankkonto den 27e varje månad. Beloppet kan då skilja sig några kr upp/ned från månad till månad. Det beror på att månaderna har olika antal dagar.

Kortbetalning via NETS:

Steg 1:

Om du valt kortbetalning får du i nästa steg ange dina kortuppgifter. Kortet kommer sedan att debiteras antingen för hela året då försäkringen ska börja gälla, eller varje månad beroende på ditt val av intervall för betalning.

Steg 2:

När du klickar på ”betala” kan det dröja lite innan kortuppgifter verifierats. Vänta då, stäng inte fönstret!

När kortuppgifterna verifierats kommer du till en sida där du får verifiera ditt köp. Hur detta görs beror på din bank, du kan t.ex. behöva signera med bankID eller kortläsare alternativt verifiera med sms och kod. Gör ditt val och klicka dig vidare, identifiera dig enligt ditt val och slutför köpet.

Autogiro via Trustly:

Steg 1:

Om du istället valt autogiro via Trustly får du i nästa steg välja din bank och sen logga in. Du får välja inloggningsmetod, tex mobilt BankID och ange ditt personnummer.

Steg 2:

När du loggat in kan du välja det konto autogirot ska kopplas till. Konton kan visas t.ex. som i bilden nedan. När du valt ett konto kommer du till en sida där du får bekräfta att det är det kontot du önskar koppla.

Bekräftelse:

Efter att du registrerat betalning är allt klart! Du tas till en sida som bekräftar köpet och du får ett sms skickat till dig. I smset finns en länk till ditt försäkringsbrev som också innehåller betalplanen.

Har du några frågor finns vi i våran chattfunktion vardagar till 17!