Hoppa till huvudinnehåll
Anmäl Bilskada
S
Skrivet av Support
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi blir nu evoli by Sensor Försäkring, vilket innebär att Sensor Försäkring tar över ansvaret för skaderegleringen av bilförsäkringar som tidigare hanterades av Evoli.

Vid eventuell skada kan du nu enkelt anmäla den via Mina Sidor https://www.sensorforsakring.se/anmal-skada/


Anmäl skada digitalt:

Kontakta oss

Du når oss genom ringa eller e-posta. Tänk på att du inte ska maila oss känsliga personuppgifter.

Telefon: 010-410 03 10
E-post: [email protected]

Anmäl skada – Bilförsäkring

Bärgning eller vägassistans

Om du behöver bärgning och befinner dig i Sverige så kontaktar du vår samarbetspartner Assistancekåren på telefon: 010-551 82 31

Om du befinner dig utomlands så lägger du till +46 till numret till Assistancekåren så att det blir telefon: +4610-551 82 31

Om du har en halv- eller helförsäkring så ingår hjälp med bärning av bilen om den skadas under färd eller om föraren blir sjuk eller skadad.

Glasskada och Stenskott

Om du fått ett stenskott eller en spricka på bilens glasrutor kan du få ersättning för reparationen om bilen har halv- eller helförsäkring. Vi har samarbeten med Carglass som du vänder dig till direkt för att få hjälp.

Självrisken om rutan behöver bytas är 1 500 kr eller 40 % av skadekostnaden (lägst 2 000 kr), se ditt försäkringsbrev.

Vid lagning av stenskott (där rutan inte måste bytas) så betalar vi allting och din kostnad (eller självrisk) blir 0 kr.

Vänd dig till Carglass för att boka tid.

Carglass
Webbsida: www.carglass.se

Parkeringsskada

Om din bil blivit påkörd när den stått parkerad och föraren smitit så behöver du förutom att anmäla skadan till oss (kontaktinformation längst ner på sidan) även göra en polisanmälan.

Vid en olycka

Om du krockat med ett annat fordon ska båda du och den andra föraren anmäla vad som hänt till respektive bolag. Notera varandras regnummer och be om att få se den andra förarens körkort.

Ett tips är att använda kameran i din mobiltelefon för att dokumentera olyckan. Ta gärna även ett kort på den andra bilens (eller bilarnas) regnummer och förarens körkort (om personen tillåter dig att göra det).

Om ditt fordon behöver bärgas ifrån platsen så ringer du till Assistancekåren på telefon: 010-551 82 31. De ser då till att köra bilen till en bilverkstad.

Längst ner på sidan hittar du kontaktinformation till oss för att anmäla din skada.

Jag har ingen helförsäkring och har blivit påkörd

Om du har varit med om en skada och saknar en helförsäkring som täcker plåtskador (s.k. vagnskadeförsäkring) kan vi inte ersätta dina skador på bilen. Om det var någon annan som orsakade skadorna så kan du vända dig till den personens trafikförsäkringsbolag och kräva ersättning.

Viltolycka

Innan du anmäler en skada till oss så tänk på att alltid kontakta polisen och anmäla olyckan. Du kan läsa hos Polisen vad du ska göra vid en viltolycka.

Maskinskada

Om fordonet behöver bärgas bort så ringer du Assistancekåren på 010-551 82 31. De hjälper dig att transportera din bil till en bilverkstad.

Om skadan kan ersättas på din försäkring så kommer bilverkstan att skicka en kalkyl på vad reparationen kostar som en tekniker hos oss går igenom och godkänner. Du betalar sen din självrisk direkt till verkstan och vi ordnar resten med verkstan.

Personskador

Personskador anmäler du direkt till oss. Se längst ner på sidan för hur du kontaktar oss.

Kontakta oss

Du når oss genom att ringa eller e-posta. Tänk på att du inte ska maila oss känsliga personuppgifter.

Telefon: 010-410 03 10
E-post: [email protected]

Fick du svar på din fråga?