Gäller det en skada på din bil är det enklast att anmäla skadan genom att fylla i det digitala skadeformuläret längre ner. Om du har en produktförsäkring och drabbats av en skada kan du ringa, chatta eller maila oss. I många fall kan du också kontakta en av våra samarbetspartners direkt för snabb hjälp. Se nedan vad som gäller för din försäkring och skada.


Anmäl skada digitalt: https://evoli.se/skada

Anmäl skada – Bilförsäkring

Bärgning eller vägassistans

Om du behöver bärgning och befinner dig i Sverige så kontaktar du vår samarbetspartner Falck Assistans/Jour på telefon: 0660-66 06 86.

Om du befinner dig utomlands så lägger du till +46 till numret till Falck Assistans/Jour så att det blir telefon: +46-660-66 06 86

Om du har en halv- eller helförsäkring så ingår hjälp med bärning av bilen om den skadas under färd eller om föraren blir sjuk eller skadad.

Glasskada och Stenskott

Om du fått ett stenskott eller en spricka på bilens glasrutor kan du få ersättning för reparationen om bilen har halv- eller helförsäkring. Vi har samarbeten med både Ryds bilglas samt Carglass som du vänder dig till direkt för att få hjälp.

Självrisken om rutan behöver bytas är 1 500 kr eller 40 % av skadekostnaden (lägst 2 000 kr), se ditt försäkringsbrev.

Vid lagning av stenskott (där rutan inte måste bytas) så betalar vi allting och din kostnad (eller självrisk) blir 0 kr.

Vänd dig till Ryds Bilglas eller Carglass för att boka tid.

Ryds bilglas
Telefon: 0771-411 411
Webbsida: www.rydsbilglas.se/boka-tid

Carglass
Webbsida: www.carglass.se

Parkeringsskada

Om din bil blivit påkörd när den stått parkerad och föraren smitit så behöver du förutom att anmäla skadan till oss (kontaktinformation längst ner på sidan) även göra en polisanmälan.

Vid en olycka

Om du krockat med ett annat fordon ska båda du och den andra föraren anmäla vad som hänt till respektive bolag. Notera varandras regnummer och be om att få se den andra förarens körkort. 

Ett tips är att använda kameran i din mobiltelefon för att dokumentera olyckan. Ta gärna även ett kort på den andra bilens (eller bilarnas) regnummer och förarens körkort (om personen tillåter dig att göra det).

Om ditt fordon behöver bärgas ifrån platsen så ringer du till Falck Assistans på telefon: 0660-66 06 86. De ser då till att köra bilen till en bilverkstad.

Längst ner på sidan hittar du kontaktinformation till oss för att anmäla din skada.

Jag har ingen helförsäkring och har blivit påkörd

Om du har varit med om en skada och saknar en helförsäkring som täcker plåtskador (s.k. vagnskadeförsäkring) kan vi inte ersätta dina skador på bilen. Om det var någon annan som orsakade skadorna så kan du vända dig till den personens trafikförsäkringsbolag och kräva ersättning.

Viltolycka

Innan du anmäler en skada till oss så tänk på att alltid kontakta polisen och anmäla olyckan. Du kan läsa hos Polisen vad du ska göra vid en viltolycka.

Maskinskada

Om fordonet behöver bärgas bort så ringer du Falck Assistans på 0660-66 06 86. De hjälper dig att transportera din bil till en bilverkstad. 

Om skadan kan ersättas på din försäkring så kommer bilverkstan att skicka en kalkyl på vad reparationen kostar som en tekniker hos oss går igenom och godkänner. Du betalar sen din självrisk direkt till verkstan och vi ordnar resten med verkstan.

Personskador

Personskador anmäler du direkt till oss. Se längst ner på sidan för hur du kontaktar oss.

Anmäl skada digitalt: https://evoli.se/skada

Kontakta oss

Du når oss genom att chatta, ringa eller e-posta. Tänk på att du inte ska maila oss känsliga personuppgifter.

Telefon: 0660-66 06 66
E-post: [email protected]

Chat-ikonen ser du nere i höger hörn.

Anmäl skada – Produktförsäkring

Cykelförsäkring

Om det gäller en skada på din cykel ska du i första hand kontakta ditt hemförsäkringsbolag. När skadan är färdigreglerad ska du höra av dig till oss.

Glasögonförsäkring

Om du skadat dina glasögon ska du ringa oss och göra en skadeanmälan. Därefter går du tillbaka till butiken där du köpte glasögon och försäkring så hjälper de dig!

Kontakta oss

Du når oss genom att chatta, ringa eller e-posta. Tänk på att du inte ska maila oss känsliga personuppgifter.

Telefon: 0660-66 06 66
E-post: [email protected]

Chat-ikonen ser du nere i höger hörn.

Anmäl skada – Hemförsäkring

Om du som har din hemförsäkring hos oss drabbats av en skada så kan du ringa, chatta eller e-posta oss för att göra din anmälan. Tänk på att du inte ska maila oss känsliga uppgifter.

Chat-ikonen ser du nere i höger hörn.

Fick du svar på din fråga?